Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:"ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!"


Στο studio του ΣΠΟΡ FM βρέθηκε ο τεχνικός του Ρούβα Αντώνης Δρακόπουλος ο οποίος μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας και τους στόχους της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Football League 2.

Αναλυτικά ο Αντώνης Δρακόπουλος μίλησε στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 για:
- Για την πορεία της προετοιμασίας στον ένα μήνα που βρίσκεται στην ομάδα: «Από το σωματείο έχω εισπράξει τα καλύτερα. Έχω πολύ καλές εντυπώσεις έχει πολύ καλή οργάνωση. Τα βρήκαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η προετοιμασία βαίνει καλώς και όλα τα παιδιά δείχνουν καλή διάθεση. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα πλάνο με διπλές προπονήσεις ,και φιλικά για να έχω μια καλή εικόνα για την ομάδα. Το γεγονός ότι οι πληροφορίες λένε ότι το Κύπελλο για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής θα γίνει την Κυριακή και το ότι αργεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι αρνητικό για εμάς. Εμείς δεν μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτό εγώ το παίρνω σαν δεδομένο. Άρα μπαίνουμε σε μια εβδομάδα αγωνιστικού σχεδιασμού ώστε να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι».

- Για το πόσο επηρεάζει τον προγραμματισμό ο θεσμός του κυπέλλου: «Πέρυσι ο Ρούβας είχε περάσει μπάι την πρώτη αγωνιστική και μετά έπαιξε με την Λάρισα. Το Κύπελλο γνωρίζουμε ότι γίνεται τέλη Αυγούστου. Το να ξεκινάει τέλη Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη μας βγάζει έξω από τον αρχικό σχεδιασμό μας αλλά είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

- Για την «παρακαταθήκη» που αφήνει η περυσινή χρονιά: «Την πρώτη χρονιά έχεις τον ενθουσιασμό αλλά μην ξεχνάμε ότι την δεύτερη χρονιά υπάρχει εμπειρία. Καλό είναι αυτή την εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι ποδοσφαιριστές που παρέμειναν στον Ρούβα και η διοίκηση θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο τον ενθουσιασμό και την εμπειρία ώστε να φτιάξουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα , και να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή μας στην κατηγορία, και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορούμε να διεκδικήσουμε θα το κάνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση.

- Για τους στόχους της ομάδας: «Από την φύση μου είμαι αρκετά αισιόδοξος αλλά και μετριοπαθής. Το ρόστερ του Ρούβα έχει παίκτες που γνωρίζουν την κατηγορία αλλά και ταλαντούχους παίκτες οι οποίοι με την διάθεση και την προσπάθεια που κάνουν θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα στις δύσκολες υποχρεώσεις. Στόχος μας είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να αποδώσουμε καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι μια συνταγή που αποδίδει. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

- Για τα αγωνιστικά όρια της ομάδας: «Το μίνιμουμ αυτή την στιγμή είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να μείνουμε στην κατηγορία. Από κει και πέρα …τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Αν είμαστε κοντά στις υψηλές θέσεις με μια ενίσχυση μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Είμαι άνθρωπος που θέλω να πηγαίνω από τα ψηλά στα χαμηλά. Αυτό θα το επιδιώξει ο Ρούβας γιατί έχει τους ανθρώπους να το πετύχει αυτό. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποδείξουμε ότι ο Ρούβας δεν βρίσκεται τυχαία σε αυτή την κατηγορία.»

Για τις δυνατότητες του ρόστερ: «Κάθε ομάδα προσπαθεί να φρεσκαριστεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και σύμφωνα με τις αγωνιστικές και οικονομικές δυνατότητες που έχει, να κάνει κάτι παραπάνω είτε για να διατηρηθεί ψηλά είτε για να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία. Κάθε προπονητής λέει ότι θα ήθελα να έχω κάτι καλύτερο αλλά έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του Ρούβα και θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό και δυνατό σύνολο».

Για τη δημιουργία νέας αγωνιστικής ταυτότητας: «Αυτό που έκανε ο Ρούβας πέρυσι έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομάδα γνωρίζουν ακριβώς το τι πρέπει να κάνουν. Αυτό που προσπαθώ να περάσω στα παιδιά είναι ότι θα πρέπει να είμαστε αγωνιστές στο γήπεδο και να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έτσι ώστε ο φίλαθλος να φεύγει ευχαριστημένος ότι είδε καλή μπάλα ακόμη και αν έχουμε χάσει ένα παιχνίδι. Πρέπει να παλεύουμε κάθε Κυριακή με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια δύναμη ώστε οι ποδοσφαιριστές να ευχαριστούνται αυτό που κάνουνε. Εν μέρει είμαι ικανοποιημένος πάνω σε αυτό το κομμάτι αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο»

Για τα δυνατά και «τρωτά» στοιχεία του Ρούβα: «Τα δυνατά όπως και τα τρωτά σημεία τα κάνει η ίδια η ομάδα. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο όμως χρειαζόμαστε δουλειά. Ο κάθε προπονητής που περνάει από μια ομάδα έχει την δικιά του νοοτροπία και φιλοσοφία. Η ομάδα έχει έλλειψη στην τακτική σχετικά με αυτό που θέλω. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα να παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο. Η επιθετική τακτική να έρχεται από την άμυνα και να βγαίνει οργανωμένα στην επίθεση. Και αντίστροφα να υπάρχει μια συμπαγή καλή κλειστή άμυνα με σωστές αλληλοκαλύψεις παρουσιάζοντας ένα δυνατό σύνολο που να λειτουργεί ως μονάδα. Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις σε εμπειρίες από κάποιους παίκτες αλλά θεωρώ ότι μέσα από την δουλειά και την καλή διάθεση είμαστε κοντά στο να πετύχουμε αυτό το κομμάτι».

Για την προοπτική του Ρούβα: «Υπάρχει μαγιά για να καθιερωθεί η ομάδα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και αυτό το έχω διαπιστώσει με τους ανθρώπους που ασχολούνται με το Ρούβα. Το ενδιαφέρον τους και το άγχος τους για την ομάδα είναι πρωτόγνωρο. Στα ποδοσφαιρικά στέκια της Αθήνας θεωρείται ότι ο Ρούβας είναι μια υγιή οικονομικά ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας. Χρειάζονται κινήσεις που να είναι ουσιαστικές αποδοτικές και καλές γιατί μόνο το ενδιαφέρον δεν φτάνει. Πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό και να εδραιώσουμε την ομάδα του Ρούβα στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League 2: «Θεωρώ ότι υπάρχουν εκπλήξεις στο πρωτάθλημα της Football League 2 . Δεν είναι εύκολα τα πράγματα αλλά τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο όλες οι ομάδες προσπαθούνε. Από τον Ιανουάριο και μετά ξεκαθαρίζει η εικόνα για τη δυναμική ενός πρωταθλήματος. Όλοι λίγο πολύ το παλεύουν στο ξεκίνημα, αλλά όσο περνάει ο καιρός και υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στις ομάδες εκεί έρχεται η αγωνιστική κάμψη και η διατάραξη των καλών σχέσεων στα αποδυτήρια. Μην ξεχνάμε ότι η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών τον πρώτο καιρό παραμερίζουν τα προβλήματα τους. Αν αυτό όμως συνεχιστεί υπάρχει δυσκολία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όποια ομάδα είναι καλά και αγωνιστικά και μέσα στα αποδυτήρια έχει την δυνατότητα μετά τον Ιανουάριο να κάνει το κάτι παραπάνω.

Για τον κόσμο της ομάδας: «Δεν έχω δει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας και δεν μπορώ να πω κάτι. Χρειάζεται στήριξη γιατί η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια. Ο κάθε φίλαθλος της ομάδας του χωριού και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς μπορεί να είναι στο γήπεδο, να στηρίξει την ομάδα, και να πληρώσει ένα εισιτήριο. Είναι καλό να υπάρχει μια ομάδα να εκπροσωπεί την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς στα επαγγελματικά πρωταθλήματα».

- Για τον Εργοτέλη: «Ήταν το πρώτο φιλικό που έκατσα στον πάγκο. Ο Εργοτέλης κάνει την δική του προσπάθεια. Σίγουρα και εκεί υπάρχουν προβλήματα γιατί ψάχνει να βρει τα πατήματα του και είχε και ένα φοβερό πλήγμα με τον χαμό του προέδρου. Θα είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο αρκετά ανταγωνιστικό. Υπάρχουν και οι Ηρακλής, Ολυμπιακός Β. και Καβάλα που έχουν καλά ρόστερ οπότε το πρόβλημα γιγαντώνεται. Πιστεύω πάντως ότι θα είναι μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Εύχομαι καλή επιτυχία»

- Για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από το ποδόσφαιρο: «Αυτό που εγώ έχω αποκομίσει είναι πρώτα απ’ όλα οι προσωπικές σχέσεις που αναπτύσσεις, και ο σεβασμός που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην διοίκηση την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να είσαι αληθινός γιατί οι ποδοσφαιριστές είναι πανέξυπνοι και το καταλαβαίνουν αυτό όποτε συμβαίνει. Έτσι γνωρίζουν ότι το όποιο λάθος γίνεται δεν είναι εσκεμμένο. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός, αλληλοεκτίμηση, και να ξέρουμε που φτάνουν τα όρια του προπονητή και του ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην καθημερινότητα που ο καθένας μπορεί να τις διαχειριστεί ανάλογα με τον χαρακτήρα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου