Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ Ο ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!


 ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

Στην τελική ευθεία, ως προς το ποινικό της σκέλος, μπαίνει η περίεργη υπόθεση αυτοκτονίας του επιστήθιου φίλου και κουμπάρου του πρώην υπουργού, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Νίκου Κοτσαυτάκη ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του την 14η Δεκεμβρίου 2009.

Σχεδόν δυο χρόνια μετά τον αναπάντεχο χαμό του στενού συνεργάτη του γνωστού πολιτικού, η εισαγγελέας Πρωτοδικών που διεξήγαγε την προκαταρκτική εξέταση, κυρία Ιφιγένεια Γάκη, άσκησε (στις 11 Ιουλίου 2011) κακουργηματικές διώξεις για τα αδικήματα της τοκογλυφίας, της απάτης και της πλαστογραφίας και έστειλε το φάκελο της δικογραφίας στην τακτική ανάκριση.
Την ίδια στιγμή, σήμερα, η zougla.gr αποκαλύπτει το διαβιβαστικό της Ασφάλειας που περιγράφει καρέ-καρέ τις τελευταίες στιγμές του αυτόχειρα.
Υπενθυμίζεται ότι «φως» στην «αυτοκτονία» είχαν ρίξει τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «VETO» αλλά και η εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio που είχε φιλοξενήσει την κόρη του αυτόχειρα, Έφη Κοτσαυτάκη.
Κατήγγειλε ως «αρχιτοκογλύφο» τον αδερφό της διευθύντριας του πρώην υπουργού

Βασικό ρόλο στην υπόθεση, εμφανίζεται να έχει διαδραματίσει ένας άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας, ο οποίος είναι αδερφός της ιδιαιτέρας του πρώην υπουργού και διευθύντριάς του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο ιδιόχειρο σημείωμα του Κοτσαυτάκη κατονομάζεται ως «αρχιτοκογλύφος» και ο «άνθρωπος που του όπλισε το χέρι».

Το εν λόγω πρόσωπο, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, έχει «πλούσιο» βιογραφικό και στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί σε δημόσιες θέσεις-κλειδιά. Ειδικότερα από τις 15 Ιουνίου 2004 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2006 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου, λαμβάνοντας μέρος σε συσκέψεις στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια προσελήφθη σε οργανική θέση του Δήμου Χαλανδρίου, όπου είχε απασχοληθεί ως Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός και κατά το παρελθόν.
Ο αυτόχειρας στο πεντασέλιδο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πίσω του και βρίσκεται στη διάθεση της zougla.gr επεσήμανε ότι ο καταγγελλόμενος του είχε δανείσει με επιταγές 68.000 ευρώ και στη συνέχεια του ζητούσε 1000% τόκο. «Με ανάγκασε να του κάνω προσημείωση και με εκβίαζε με πλειστηριασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Στις καταθέσεις που έδωσε στις αστυνομικές Αρχές κατά τη διάρκεια της προανάκρισης το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να παραδέχτηκε ότι εν είδη βοηθείας είχε δανείσει στον αυτόχειρα ένα ποσό της τάξεως των 325.000 ευρώ. Επεσήμανε μάλιστα ότι τον είχε γνωρίσει μέσω της αδελφής του και δήλωσε ότι συνήθιζαν να κάνουν παρέα. Ειδικότερα ανέφερε ότι από το 2004 μέχρι και το 2007 δάνεισε στον αυτόχειρα 240.000 ευρώ για τα υποτιθέμενα έξοδα μετάφρασης της διαθήκης συγγενικού προσώπου του αυτόχειρα στην Αμερική αλλά και τις εξοφλήσεις δικηγόρων. Επίσης επεσήμανε ότι το Μάιο του 2008 του δάνεισε εκ νέου 75.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατονομαζόμενος ως «αρχιτοκογλύφος» έχει υποθηκεύσει ολόκληρη την περιουσία της οικογένειας του αυτόχειρα ενώ τον περασμένο Ιούνιο είχε βγάλει στον πλειστηριασμό ένα από τα διαμερίσματα του Νίκου Κοτσαυτάκη για οφειλή ύψους 121.819 ευρώ. Εντούτοις ο πλειστηριασμός ανεστάλη για το 2015.
Ο «πλαστογράφος» και ο ΑλβανόςΙδιαίτερο ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει διαδραματίσει και ένας ακόμη ιδιώτης ο οποίος καταγγέλθηκε από τον αυτόχειρα ως πλαστογράφος. Στα χέρια του συγκεκριμένου προσώπου βρέθηκε μια επιταγή ύψους 170.000 ευρώ του Νίκου Κοτσαυτάκη η οποία φέρεται να έχει πλαστογραφηθεί. Ο ίδιος πάντως ισχυρίσθηκε ότι το διάστημα 2000-2007 είχε δανείσει στον κουμπάρο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη 170.000 ευρώ.
Το τρίτο πρόσωπο-κλειδί είναι ένας Αλβανικής καταγωγής άνδρας με το όνομα «Σπύρος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Κοτσαυτάκης υπήρξε το «δεξί του χέρι» φέροντας τον τίτλο του ειδικού συμβούλου.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η οικογένεια του εκλιπόντα, μετά την αυτοκτονία και παρά το γεγονός ότι στο ιδιόχειρο σημείωμα ο μυστακοφόρος άνδρας ζητούσε από τον παιδικό του φίλο να προστατεύσει την οικογένειά του, ο πρώην υπουργός εξαφανίστηκε…
Οι τελευταίες στιγμές του θρίλερ

Λεπτομερέστατα αναφέρονται οι τελευταίες κινήσεις του 58χρονου αυτόχειρα στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας. Στις 6 το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου 2009 ο Κοτσαυτάκης μετέφερε τη σύζυγό του, Μαρίνα, στη στάση του λεωφορείου. Στη συνέχεια, στις 9 το πρωί, συνάντησε ένα φίλο του ιδιοκτήτη της καντίνας στο Αμαλία Φλέμινγκ και του ανέφερε ότι είχε μεταβεί εκεί για αιμοδοσία. Ο εν λόγω μάρτυρας ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε εν ζωή.
Στις 14.40 μια εργαζόμενη που πήγε να παραλάβει το αυτοκίνητό της από το παρκινγκ εντόπισε το νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του. Στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα Maverick, στα πίσω καθίσματα μια 35αρα φυσιγγιοθήκη, ενώ στις τσέπες του αυτόχειρα βρέθηκε το σημείωμα, μια κατασχετήρια έκθεση, το κινητό του, η ταυτότητά του και μια κλήση από το Πταισματοδίκη Χαλανδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου