Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE


Για το πρωτάθλημα της Football League το οποίο ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και τους στόχους της ομάδας, μίλησαν κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Ρούβα.

Συγκεκριμένα για την πρόκληση της νέας αγωνιστικής χρονιάς, τόσο σε πρωτάθλημα, όσο και κύπελλο, μίλησαν ο προπονητής της ομάδας Αντώνης Δρακόπουλος, οι ποδοσφαιριστές Γιάννης Φουκαράκης, Νίκος Λουμπάκης, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Μανόλης Μουζουράκης.
Αρχικά ο προπονητής της ομάδας Αντώνης Δρακόπουλος, στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, αναφέρθηκε στους στόχους του Ρούβα στο φετινό πρωτάθλημα της Football League 2: «Ο στόχος του Ρούβα στο φετινό πρωτάθλημα είναι να μπορέσει να μείνει στην κατηγορία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Από εκεί και πέρα εμείς ήμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά έτσι ώστε να μπορέσουμε να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και από εκεί και πέρα ότι μας αναλογεί να έχουμε την ετοιμότητα και την δύναμη να το διεκδικήσουμε».

Για την κλήρωση στο Κύπελλο Ελλάδος για την ομάδα του: «Είναι μια πρόκληση για εμάς ο αγώνας Κυπέλλου με τον Εθνικό Γαζώρου και αγωνιστικά και για να περάσουμε στον επόμενο γύρο , όπου θα περάσουμε άνευ αγώνα στον γ΄ γύρο και στη συνέχεια θα παίξουμε με την Ξάνθη και αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα και αγωνιστικά και οικονομικά αλλά και για τον κόσμο που διψάει για ποδόσφαιρο και θέλει να παρακολουθήσει ένα τέτοιο παιχνίδι».

Ο Γιάννης Φουκαράκης από την πλευρά του, ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της ομάδας, λέει: «Περιμέναμε πολύ καιρό να αρχίσει το πρωτάθλημα γιατί κάνουμε προετοιμασία πολύ καιρό. Πιστεύω ότι η ομάδας μας είναι σε ένα καλό επίπεδο αυτή τη στιγμή, ενώ μας βοήθησε και το φιλικό με τον ΟΦΗ καθώς έδειξε κάποια πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε αυτές τις μέρες και πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα».

Για τις πολλές αλλαγές στη φετινή ομάδα του Ρούβα σε σχέση με πέρσι και τους στόχους που υπάρχουν, τόνισε: «Έτσι όπως είναι και φέτος το πρωτάθλημα, ο πρώτος στόχος είναι η σωτηρία. Από την ομάδα έφυγαν κάποιοι παίκτες, ενώ ήρθαν κάποιοι άλλοι καλοί ποδοσφαιριστές με ιστορία στο ποδόσφαιρο και έχουμε φτιάξει ένα καλό σύνολο. Θα προσπαθήσουμε πρώτα από όλα να σωθούμε γρήγορα και στη συνέχεια να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρσι».

Ο επιθετικός της ομάδας της Γέργερης αναφέρθηκε και στην εμπειρία της περσινής χρονιάς στη Football League 2: «Θέλουμε να κρατήσουμε την πορεία που κάναμε στον δεύτερο γύρο και να ξεχάσουμε τον πρώτο. Αν το καταφέρουμε αυτό πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλύτερα».

Ένας από τους νέους παίκτες της ομάδας ο Νίκος Λουμπάκης, αναφέρθηκε στον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του, αλλά και το κλίμα που συνάντησε στον Ρούβα: «Έχουμε ακόμα μια εβδομάδα μπροστά μας για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες που έχουμε και πιστεύω όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ότι θα είμαστε έτοιμοι. Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό και το κατάλαβα από την αρχή στον τρόπο με τον οποίο με πλησίασαν οι άνθρωποι του Ρούβα οι οποίοι με έχουν αγκαλιάσει κάτι που θα βοηθήσει να πάνε αρκετά καλά τα πράγματα».

Σε ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο φετινό πρωτάθλημα της Football League θα αγωνίζονται τρεις Κρητικές ομάδες, ανέφερε: «Βάσει του ρόστερ η Επισκοπή θα πρέπει να είναι πολύ καλή ομάδα καθώς έχει κάνει πολύ καλές μετεγγραφές όπως τον Ρουμπάκη και τον Ψωμά, εμείς όμως κοιτάμε τη δική μας ομάδα και το πώς θα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα με τον Ρούβα».

Ο άνθρωπος που είχε τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας του Ρούβα ο τεχνικός του διευθυντής Μανόλης Μουζουράκης μίλησε επίσης για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Αρχικά αναφέρθηκε στα οφείλη που είχε για την ομάδα του το φιλικό με τον ΟΦΗ: «Όταν μια ομάδα της δικής κατηγορίας αγωνίζεται με μια ομάδα της Super League και ειδικά τον ΟΦΗ, έχει σίγουρα οφέλη. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι είχαμε ένα καλό πρόσωπο και τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο μπορούμε να δούμε τα λάθη που έγιναν και να τα διορθώσουμε. Ήταν εξαιρετικό το φιλικό και ήταν τιμή για εμάς. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΦΗ και να του ευχηθώ να έχει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα».

Για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο κ. Μουζουράκης είπε: «Είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο λόγω των ρεπό που υπάρχουν μπορώ να πω ότι ξεκινά “κουτσουρεμένο”. Είναι επίσης ένα πρωτάθλημα όπου οι ομάδες της επαρχίας ξεκινάνε με μειωνέκτημα λόγω των πολλών μετακινήσεων που έχουν κάτι που σημαίνει πολλά έξοδα, όπως συμβαίνει και με το θέμα της διαιτησίας. Είναι θέματα που μας καίνε και πιστεύω ότι με την παρουσία του κ. Αναστασάκη στο συμβούλιο της λίγκας, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να τα κερδίσουμε».

Ο έμπειρος παράγοντας μίλησε και για τις άλλες Κρητικές ομάδες της κατηγορίας: «Τα Χανιά είναι μια ιστορική ομάδα η οποία βρίσκεται πολλά χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες, εύχομαι και πιστεύω ότι θα πάει καλά φέτος όπως και πέρσι. Θέλω επίσης να δώσω τα συγχαρητήρια μου και στην Επισκοπή που ήρθε και αυτή στις Εθνικές κατηγορίες και να δώσω τις ευχές μου για ότι το καλύτερο».

Αναφορικά με τους στόχους του Ρούβα στο νέο πρωτάθλημα, υπογράμμισε: «Σαφώς ο στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία και δεν αλλάζει. Σίγουρα τη δεύτερη χρονιά σε επαγγελματική κατηγορία για μια ομάδα η παραμονή είναι πιο δύσκολη, καθώς την πρώτη χρονιά υπάρχει ο ενθουσιασμός. Για αυτό φέτος πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα και για αυτό θέλει προσοχή, να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και βήμα βήμα πιστεύω ότι και φέτος ο Ρούβας θα τα καταφέρει».

Ο κ. Μουζουράκης δεν έκρυψε πως η ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια από τον κόσμο της: «Τα πρώτα δείγματα γραφής της παρουσίας του κόσμου δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και τα οποία επηρεάζουν και το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την ομάδα μας η οποία προέρχεται από ένα χωριό όπως είναι η Γέργερη όπου ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Πιστεύω όμως το στο μέλλον τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον θεσμό του κυπέλλου και την κλήρωση που έφερε τον Ρούβα αντιμέτωπο με τον Εθνικό Γαζώρου: «Είναι ένα ακόμα ιστορικό παιχνίδι. Πέρσι παίξαμε με τη μεγάλη ΑΕΛ, φέτος έρχεται ο Εθνικός Γαζώρου, ομάδα Β’ Εθνικής. Θα κάνουμε τα πάντα, θα προσπαθήσουμε να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί και γιατί όχι να πάρουμε αυτό που θα δικαιούμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου