Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΕΨΑΧΝΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ 19 ΧΡΟΝΙΑ! ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ;


Τελευταία φορά που η Sarah Mowbray είδε την κόρη της ήταν το 1995, όταν και δόθηκε για υιοθεσία. Δεκαεννέα χρόνια αργότερα και ενώ έψαχνε στο Facebook, είδε μία φωτογραφία που της θύμιζε πολύ τον εαυτό της στην αντίστοιχη ηλικία. Σήμερα μητέρα και κόρη είναι και πάλι μαζί.

Για χρόνια προσπαθούσε μάταια να εντοπίσει την κόρη, που είχε δώσει για υιοθεσία, όταν ακόμα ήταν νήπιο. Όταν το επίθετο των θετών γονέων του παιδιού δεν είναι γνωστό, η αναζήτηση μόνο με το μικρό όνομα δεν είναι εύκολη.
Σαν τελευταία λύση είχε το Facebook, όπου προσπάθησε πληκτρολογώντας το όνομα Kayleigh Marie να βρει το παιδί της. Το αποτέλεσμα ήταν να κοιτά το προφίλ εκατοντάδων γυναικών. Παρόλο που φαινόταν ανέφικτο, ανάμεσα στα διάφορα προφίλ βρήκε μία κοπέλα περίπου είκοσι χρονών, που της θύμιζε πολύ τον εαυτό της στην αντίστοιχη ηλικία.
Πεπεισμένη ότι η Kayleigh Marie Watts μπορούσε να είναι το παιδί που είχε δώσει για υιοθεσία πριν από 19 χρόνια, της έστειλε αίτημα φιλίας. Η κοπέλα το αποδέχτηκε και μετά από μόλις πέντε λεπτά συνομιλίας μέσω μηνυμάτων, επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες της Sarah.
Από τη στιγμή που συναντήθηκαν, μετά από τόσα χρόνια, είναι αχώριστες. “Έψαχνα να βρω τη Kayleigh επί επτά χρόνια, αλλά δεν ήξερα το επώνυμο των θετών γονιών της. Αφού είχα απογοητευτεί, άρχισα να ψάχνω μόνο με το μικρό όνομα στο Facebook”, λέει η ευτυχισμένη πλέον μητέρα.
Και συνεχίζει: “Όταν είδα τη φωτογραφία της Kayleigh νόμιζα ότι ήμουν εγώ. Όταν την είδα πρώτη φορά την αγκάλιασα τόσο δυνατά, που κόντεψα να της σπάσω τον λαιμό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τελικά την βρήκα”.


Η 22χρονη κοπέλα όλα αυτά τα χρόνια έμενε στο Throckmorton, σε απόσταση μικρότερη των 32 χιλιομέτρων από το σπίτι της φυσικής της μητέρας. “Είναι φανταστικό, σαν να μην είχαμε χωριστεί ποτέ. Άρχισα να ψάχνω την βιολογική μητέρα μου πριν από τρεις μήνες. Πάντα ήξερα ότι κάποια στιγμή θα ξαναβρεθούμε, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα συνέβαινε τόσο γρήγορα”.
Η Sarah είχε δώσει την Kayleigh για υιοθεσία, μετά την παρέμβαση των κοινωνικών λειτουργών, επειδή η σχέση της με τον πατέρα του κοριτσιού ήταν αρκετά βίαιη. Από τότε απέκτησε ακόμα ένα παιδί, τον Daniel, με άλλον σύντροφο, προτού παντρευτεί τον σημερινό της σύζυγο και πρώην αγρότη Terry Mowbray.
Μέχρι να βρει στο Facebook την φωτογραφία, τον περασμένο Νοέμβριο, η Sarah δεν ήξερε πώς έμοιαζε η κόρη της. Όμως, εντυπωσιάστηκε από την ομοιότητα και μετά την παρότρυνση του άνδρα της, ήρθε σε επαφή με την κοπέλα.
Παράλληλα με τις δικές προσπάθειες, η Sarah είχε απευθυνθεί και σε ντετέκτιβ, για να καταφέρει να ξαναβρεί το παιδί της. Όταν εκείνη έστειλε το αίτημα φιλίας, το γραφείο βρήκε μία διεύθυνση και έγραψε στην Kayleigh.
Το επόμενο πρωί η κόρη αποδέχθηκε το αίτημα φιλίας και ξεκίνησε η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων. Λίγα λεπτά αργότερα, όταν η Sarah είπε ότι περίμενε νέα για τη κόρη της, που είχα να δει 19 χρόνια, τα πράγματα έγιναν ξεκάθαρα.
Η νεαρή κοπέλα ρώτησε τη μητέρα της ποιο ήταν το όνομα της χαμένης κόρης, και όταν διάβασε την απάντηση, απλά έστειλε ένα “Μαμά!”.

Αμέσως μετά ακολούθησε ένα πιο ολοκληρωμένο μήνυμα που έλεγε: “Είμαι η Kayleigh Marie. Το επίθετό μου ήταν Thomas στην αρχή, αλλά μετά υιοθετήθηκα”. Το επόμενο βήμα ήταν να επιβεβαιώσουν την ημερομηνία γέννησής της. Όπερ και εγένετο.
Χρειάστηκαν πέντε μήνες επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων, για να βρει η Kayleigh το θάρρος να συναντήσει την πραγματική της μητέρα και αυτό μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.
“Ήταν μία έντονη ψυχολογικά περίοδος. Μου πήρε πέντε μήνες να βρω το θάρρος να την συναντήσω, αλλά χαίρομαι που το έκανα. Βρήκα την βιολογική μου μητέρα και έχουμε πολλά κοινά”, λέει μία βδομάδα αργότερα η Kayleigh.
Φυσικά πιο ευτυχισμένη είναι η Sarah που έχει ξανά δίπλα της την κόρη της. “Τώρα μπορώ να ελπίζω ότι θα γίνω η μητέρα που πάντα ήθελα”.
pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου