Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

O XΡΗΣΤΟΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ ΥΠ.ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ


Ενας νέος άνθρωπος, ένας νέος Γλυφαδιώτης που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης,επιχειρεί να προσφέρει στη Γλυφάδα, μέσα από το πρίσμα της δικής του γενιάς τα οράματά του για μια καλύτερη πόλη που θα μπορεί να αξιοποιήσει τις δικές της δυνάμεις για το σκοτεινό οικονομικό μέλλον που τους φορτώσαμε όλοι εμείς οι «σοφοί» μεγαλύτεροι.
"Τουρισμός και Ανεργία"

Του Χρήστου Ιακωβάτου 

Η Γλυφάδα είναι ένας από τους πιο όμορφους και πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς της Αττικής. Ένας Δήμος, παραθαλάσσιο προάστιο της Αθήνας, που μπορεί να σταθεί στον τουριστικό χάρτη και να συνδυάσει άριστα όλα αυτά που ζητούν οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας.
Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα οι υποδομές του Δήμου μας στο συγκεκριμένο θέμα είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο και πολύ πιο πίσω σε σχέση με άλλους γειτονικούς όπως του Παλαιού Φαλήρου και της Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης.
Σημαντικά προβλήματα η μη αξιοποίηση και άθλια συντήρηση του παραλιακού μετώπου, η καταστροφή του μεγαλύτερου και κυριότερου εμπορικού δρόμου με την διέλευση του τραμ και τις κακοτεχνίες του και το σημαντικότερο από όλα καμία τουριστική προβολή με έντυπο και διαδικτυακό υλικό έτσι ώστε να υπάρχει προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών όλο το χρόνο.
Η αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία 220.000 θέσεων εργασίας, δίνοντας στον τουρισμό πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταπολέμησης της ανεργίας τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που διενήργησε η McKinsey για λογαριασμό του ΣΕΒ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Βάσει λοιπόν αυτής της μελέτης αντιλαμβανόμαστε όλοι πως εάν δώσουμε έμφαση σε αυτό το κομμάτι θα είμαστε σύντομα από τους πρώτους Δήμους που θα βγούμε από την κρίση.
Με την καλυτέρευση των τουριστικών υποδομών και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα καταπολεμήσουμε την ανεργία, θα αυξήσουμε το δημοτικά έσοδα (δημοτικά τέλη, ΦΠΑ) και θα βάλουμε τέλος στα λουκέτα των εμπορικών καταστημάτων και των επιχειρήσεων.
Μια από τις προτεραιότητες μας ως επερχόμενη δημοτική αρχή, όταν οι δημότες της Γλυφάδας μας εμπιστευτούν και μας αναθέσουν την διοίκηση της πόλης, θα είναι η τελειοποίηση των τουριστικών υποδομών και η προβολή της πόλης τουριστικά. Η Γλυφάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και είμαστε αποφασισμένοι να τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.

Με τιμή
Χρήστος Ιακωβάτος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
«Δημιουργική Διαδρομή – Στέλιος Δίβαρης».


notia-press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου