Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

AΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ: ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ Η ΜΙΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Ο “ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ” ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥ Γ.ΣΓΟΥΡΟΥ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ



Από τις αρχές Ιανουρίου 2014 λειτουργεί στους Αμπελόκηπους γυμναστήριο Άρσης Βαρών “Cross fit – Cross Garage” , επί της Λεωφόρου Μεσογείων 43 στο ισόγειο. Ιδιοκτήτης φέρεται να είναι κάποιος ονόματι Αντώνης Βαλσαμάκης.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, το οποίο στελεχώνεται από γνωστά πρόσωπα από τον χώρο της άρσης βαρών, προκαλεί ηχητικές εκπομπές και κτυπογενείς θορύβους, προκαλώντας οχλήσεις στους παρακείμενους περιοίκους, επαγγελματίες και εργαζομένους. Οι δονήσεις που προκαλούνται από την αδιάλειπτη χρήση των οργάνων εκγύμνασης των αθλούμενων στην άρση βαρών είναι τέτοιες που συνταράσσουν τα επαγγελματικά γραφεία στο παρακείμενο Μέγαρο επί της Λ. Μεσογείων, αρ. 41, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία τους.



Αργυρώ Μαρολαχάκη, Προισταμένη Διεύθυνσης

Την 7/02/2014 Επαγγελματίες & Εργαζόμενοι του Μεγάρου επί της Λ. Μεσογείων, αρ. 41 προσέφυγαν με Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία – Αναφορά – Πρόσκληση προς το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής (Αργυρώ Μαρολαχάκη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης), συγκοινοποιώντας στον πρώην Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Σγουρό, με την οποία ενημερώνουν ότι «Η Διεύθυνση του Γυμναστηρίου αρνείται να λάβει τα μέτρα επαρκούς ηχομόνωσης» και ότι «οι περίοικοι επαγγελματίες έχουν ενημερώσει….τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να προβούν στα δέοντα». Επιπλέον αναφέρεται ότι: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το ότι μέχρι σήμερα ουδεμία αρμόδια υπηρεσία ενήργησε για τη διασταύρωση των ανωτέρω (καταγγελλόμενων), ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα».

Προς μεγάλη μας έκπληξη το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, επιδείκνυε απροθυμία για ουσιαστικό έλεγχο των καταγγελλόμενων, και εμφανώς κωλυσιεργούσε (και συνεχίζει) με άστοχες ενέργειες (π.χ. παραπέμποντας αναρμοδίως την καταγγελία για ηχορρύπανση στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η οποία και εξέδωσε την υπ’ αρίθμ. πρωτ. 42279/10/03/2014 απόφασή της στην οποία και αναφέρεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν είναι αρμόδια για τα ιδιωτικά γυμναστήρια).

Απαιτήθηκαν και ακολούθησαν πλείστες καταγγελίες από τους περιοίκους και ενεργοποίηση δικηγόρων προκειμένου να «συγκινηθεί» η Διεύθυνση Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα η Διευθύντρια κα Αργυρώ Μαρολαχάκη προκειμένου να διερευνήσει τις σχετικές καταγγελίες, ως υποχρεούται.

Εν τέλει, το Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες των περιοίκων εξέδωσε μετά από επιτόπιους ελέγχους, τις κάτωθι πράξεις:

1) υπ’ αρίθμ. 2628/110 Φύλλο Υγειονομικού Ελέγχου,

2) υπ’ αρίθμ. πρωτ. 7479/375 απόφαση του Τμήματος.

Σύμφωνα με τους ανωτέρω ελέγχους διακριβώθηκε ηχορρύπανση και με τις εντεύθεν εκδοθείσες πράξεις απαιτείται «λήψη μέτρων ηχοαπομόνωσης του γυμναστηρίου». Φυσικά η Διεύθυνση του Γυμναστηρίου Άρσης Βαρών αρνείται να συμμορφωθεί και να προχωρήσει στις αναγκαίες εργασίες για την εξασφάλιση της ηχοαπομόνωσης. Από πού άραγε αντλεί τη δύναμη να αδιαφορεί για τη νομιμότητα?

Παρά ταύτα, δυστυχώς, ούτε η κ. Μαρολαχάκη αλλά περιέργως ούτε ο Περιφερειάρχης κ. Ιωάννης Σγουρός, στον οποίο και είχαν συγκοινοποιηθεί οι καταγγελίες, αλλά και τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν προχώρησαν σε οποιαδήποτε ουσιαστική ενέργεια αποκατάστασης της νομιμότητας. Μετά από έντονες οχλήσεις διακρίβωσαν μεν την παρανομία, χωρίς δε να λαμβάνουν ουσιαστικές κυρώσεις, επιτρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο την συνέχιση της λειτουργίας του γυμναστηρίου, παρά την έλλειψη μέτρων ηχοαπομόνωσης.

Παράλληλα, την 5/06/2014 οι Επαγγελματίες και Εργαζόμενοι του Μεγάρου Λ. Μεσογείων 41 επιδίδουν εκ νέου εξώδικο στο Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής το οποίο, μεταξύ άλλων, διαμαρτύρονται ότι: «παρ’ όλο που σας κοινοποιήθηκε το υπ’ αρίθμ. 2828/110/19-03-2014 έγγραφο του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου που διακρίβωσε ηχορρύπανση ΔΕΝ ΠΡΟΒΗΚΑΤΕ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ».

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, την 3/07/2014, δηλαδή ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ μετά την αρχική καταγγελία, και με αριθμ. πρωτ. 1324409 (αναρτητέα στο διαδίκτυο) εκδόθηκε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής περί «προσωρινής διακοπής λειτουργίας του Ιδιωτικού Γυμναστηρίου Ιδιοκτησίας κ. Βαλσαμάκη Αντωνίου που βρίσκεται επί της Λ. Μεσογείων 43 στο Δήμο Αθηναίων», την οποία υπογράφει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχαήλ – Άγγελος Βουράκης. Σε αυτή την απόφαση θα έπρεπε να επιβάλλεται και η σφράγιση του γυμναστηρίου. Δεν το έπραξαν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το έπρατταν. Γιατί άραγε αυτή η διαφοροποίηση;;

Το γυμναστήριο ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ (!!), συνεχίζοντας προκλητικά την λειτουργία του παρά το γεγονός ότι έχει ανακληθεί η άδειά του. [Και γιατί να μην το κάνει, αφού η αρμόδια υπηρεσία δεν το σφραγίζει;] Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες των καταγγελλόντων και των συνηγόρων τους, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, αρνείται να δώσει πειστικές εξηγήσεις, παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί για την ακώλυτη λειτουργία της επιχείρησης.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι δημιουργούνται απορίες για τον τρόπο κατά τον οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες αρνούνται να συμμετάσχουν στην έρευνα των καταγγελλομένων ή αφού έλαβαν μέρος ξαφνικά αποποιούνται ευθυνών. [Μήπως δέχθηκαν «πιέσεις»; Από ποιους;]

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου προχώρησε την 29/08/2014 στην έκδοση του υπ’ αρίθμ. πρωτ. 11543/467 εγγράφου στο οποίο, και παρά το γεγονός ότι έχει δις επιβεβαιώσει με ελέγχους ότι υπάρχει πρόβλημα ηχοαπομόνωσης στο γυμναστήριο, πλέον κρίνει ότι «τα μέτρα αυτά (ηχοαπομόνωσης) άπτονται τεχνικής φύσεως, που η Υπηρεσία μας δεν είναι αρμόδια να τα θέσει…».

Αξίζει να αναφερθεί επιπρόσθετα ότι την 23/07/2014 κατατέθηκε ακόμα μία καταγγελία από τους επαγγελματίες και εργαζομένους του Μεγάρου επί της Λ. Μεσογείων, αρ. 41, στην Πολεοδομία. Κατόπιν του από 6/10/2014 ελέγχου, εκδόθηκε από την Γεν. Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής/Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών η υπ’ αρίθμ. πρωτ. 12656/14 έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής, στην οποία και βεβαιώνεται πλήθος αυθαίρετων κατασκευών εντός του γυμναστηρίου. Μάλιστα, η συγκεκριμένη έκθεση αυτοψίας έχει συγκοινοποιηθεί μεταξύ άλλων και στην κα Μαρολαχάκη.

Κατόπιν αυτών εύλογα δημιουργείται το ερώτημα γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει προχωρήσει έως σήμερα σε σφράγιση της επιχείρησης;; Γιατί δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία στο συγκεκριμένο γυμναστήριο; Γιατί επιτρέπει την παράνομη λειτουργία του έως και σήμερα;

Αντί της σφράγισης αποφασίστηκε την 8/10/2014 να ελεγχθεί εκ νέου το γυμναστήριο. Για την κ. Μαρολαχάκη δεν αρκούσαν οι μετρήσεις του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου.(;) Επιπλέον, δεν ήταν αρκετή η πιστοποίηση από τις Αστυνομικές Αρχές ότι η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί παρά το γεγονός ότι έχει ανακληθεί η άδειά της(!!!)(;)

Θεώρησε αντιθέτως ότι έγκυρη και πιστοποιημένη μέθοδο τον ΕΞ’ ΑΚΟΗΣ έλεγχο(!!!).

Πράγματι την 8/10/2014 πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην επιχείρηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο έλεγχος ορίστηκε να γίνει σε τακτική ημερομηνία και ώρα και μάλιστα στις 8:30 π.μ.(!!) Το προηγούμενο βράδυ είχαν μεταφερθεί τα βαρέα όργανα εκγύμνασης των αρσιβαριστών. Αφέθηκαν μόνον τα ελαφριά βάρη (5kg αλτήρες) για να πραγματοποιηθεί η αυτοψία. Ο εμπαιγμός σε όλο το μεγαλείο του. Ακόμη όμως και με αυτά προκαλούνται δονήσεις και θόρυβοι!.

Περιττό να αναφερθεί πως οι αυτόπτες μάρτυρες, όσο και η Επιτροπή επιβεβαίωσαν προφορικά ότι οι ήχοι από το γυμναστήριο ακούγονταν ακόμα και στον τέταρτο όροφο των παρακείμενων πολυκατοικιών. Θα προκαλούσε μεγάλη εντύπωση κάποια αντίθετη διατύπωση στην περιγραφή των περιστατικών του ελέγχου. Αναμένουμε την έκδοση της απόφασης της επιτροπής ελπίζοντας να επιβεβαιώσουν τα διαδραματιζόμενα που μπορούν να επιβεβαιωθούν με μάρτυρες. Εξάλλου, η αυτοψία έγινε παρουσία των συνηγόρων των καταγγελλόντων, προς διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι:

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σε όλους τους ελέγχους παρίσταται από την πλευρά του γυμναστηρίου κατά την διάρκεια της αυτοψίας και ο Έλληνας πρωταθλητής άρσης βαρών, κ.Κώστας Παπαδόπουλος. Εμφανίζεται ακόμα και στην σελίδα στο facebook του γυμναστηρίου ως στέλεχος της επιχείρησης (αν όχι ο πραγματικός αφανής ιδιοκτήτης). Ισχυρίζεται, επίσης ότι είναι ο οδηγός – σωματοφύλακας του κ. Σγουρού και εργάζεται στην περιφέρεια. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί διαφορετικά το γεγονός:

Εθεάθη, από περιοίκους της περιοχής, κατά τον έλεγχο του γυμναστηρίου στις 8/10/2104 από την επιτροπή της Περιφέρειας με το γκρι AUDI Α4, αυτοκίνητο με αριθμό πινακίδων ΙΖΥ – 2679, το οποίο ανήκει στον πρώην Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Σγουρό!!!

Είναι δυνατόν, ο κ. Παπαδόπουλος να εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος για την Περιφέρεια και παράλληλα, να διατηρεί γυμναστήριο, το οποίο μάλιστα εποπτεύεται από αυτήν;

Είναι αλήθεια ότι «φορτώθηκαν» τα βάρη από τον κ. Παπαδόπουλο στο αυτοκίνητο του κ.Ιωάννη Σγουρού το προηγούμενο βράδυ του ελέγχου – αυτοψίας της Επιτροπής για να αποκρυφθούν;;

Είναι σαφές πως εν προκειμένω καταπατώνται οι διατάξεις του Π.Δ. 219/2006 και του της Αρίθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.21/33565 Υπουργικής Απόφασης, τίθεται δε θέμα διαφάνειας για την Υπηρεσία. Για ευνόητους λόγους πλέον…

Γεννώνται ερωτήματα:

1. Γιατί δεν έχει σφραγισθεί το γυμναστήριο, όταν η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι παρά την ανάκληση της αδείας συνεχίζει ακώλυτα την λειτουργία του;

2. Γιατί σε άλλες περιπτώσεις γυμναστηρίων, όπως μπορεί ο οποιοδήποτε να δει στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, σφραγίστηκαν αντίστοιχες επιχειρήσεις ακόμη και μετά από έκτακτο έλεγχο;

3. Γιατί δεν γίνεται έκτακτος έλεγχος – αυτοψία στο γυμναστήριο, αλλά πάντοτε προκαθορίζεται;

4. Τι σχέση έχει με το γυμναστήριο ο Αρσιβαρίστας Κώστας Παπαδόπουλος; Είναι υπάλληλος της Περιφέρειας; Είναι οδηγός του πρώην Περιφερειάρχη Ιωάννη Σγουρού;

5. Ποιος θα προστατεύσει τους καταγγέλλοντες από την όχληση αλλά και από τις απειλές για άσκηση βίας εις βάρος τους;

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΜΑΚELEIO.GR”:





























Πηγή: makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου