Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ! ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΤΑ ΕΚΑΜ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ! (ΦΩΤΟ)



Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αστυνομική επιχείρηση ο Αλβανός κακοποιός που είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ εναντίον πελατών μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο το περασμένο Σάββατο, τραυματίζοντας 11 ανθρώπους.

Ο 31χρονος καταζητούμενος συνελήφθη σε διαμέρισμα συνεργού του στο Γουδή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΚΑΜ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και δεκάδες άλλοι αστυνομικοί. Η έφοδος στο υπόγειο διαμέρισμα έγινε το πρωί και στην κυριολεξία ο Βάκο Αρμπέρ πιάστηκε στον ύπνο και δεν προέβαλε αντίσταση. Τα ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα, εισέβαλαν στον χώρο και πέρασαν χειροπέδες στον κακοποιό. Η ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες είχε αξιοποιήσει πληροφορίες για τις κινήσεις του Βάκο Αρμπέρ και κατόπιν παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών κατάφερε να οδηγηθεί στα ίχνη του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο Βάκο και ένα ακόμη άτομο κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.


(H πολυκατοικία όπου κρυβόταν ο Αλβανός κακοποιός βρίσκεται επί της οδού Αγίας Λαύρας 36)


(To υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε ο Βάκο Αρμπέρ)


(Εδώ έγινε η αστυνομική έφοδος για τη σύλληψη του Βάκο Αρμπέρ)


(Aστυνομικοί στην είσοδο της πολυκατοικίας)

Ευρήματα σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Σημειώνεται ότι χθες σε δωμάτιο ξενοδοχείου της περιοχής βρέθηκαν μία γεμιστήρα από καλάνσικοφ και προσωπικά αντικείμενα του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βάκο, πήγε στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μπαρ, μαζί με άλλα δύο άτομα, την περασμένη Πέμπτη και προπλήρωσε μάλιστα για δύο διανυκτερεύσεις.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Γαλήνη», αναγνώρισε τον Αλβανό ως ένα από τα άτομα που είχαν νοικιάσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο του. Ενημέρωσε τις αρχές και το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί έφθασαν στο ξενοδοχείο, όπου άρχισαν τις έρευνες στα δωμάτια.

Το παρελθόν του πιστολέρο

Κλοπές, ένοπλες ληστείες, αιματηρές επιθέσεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, «αποδράσεις» είναι κάποια από τα αποτελέσματα της δράσης του 31χρονου Αλβανού Βάκο Αρμπέρ.

Ο ίδιος από τη δεκαετία του 2000 ζούσε στη Μυτιλήνη, όπου απασχόλησε τις Αρχές για πρώτη φορά το 2007, διακινώντας ποσότητα χασίς, ενώ το 2008-2009 διαπράττοντας τρεις «καλά οργανωμένες» διαρρήξεις σε σπίτια δεν απέφυγε τελικά το λάθος που οδήγησε στη σύλληψή του.

Ο Βάκο Αρμπέρ με συνεργό του αποπειράθηκε να διαρρήξει το σπίτι του στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Γιαννέλη, που βρίσκεται εκτός του κέντρου της Μυτιλήνης.



Εκτίοντας την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, Μαλανδρίνου και Χανίων, ζήτησε και έλαβε άδεια, χωρίς ποτέ να επιστρέψει. Η ΕΛ.ΑΣ. τον αναζητούσε από τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο βίαιος χαρακτήρας του διαμορφώθηκε ουσιαστικά μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Η αναζήτηση άρχισε να γίνεται πιο έντονη όταν οι αξιωματικοί εξακρίβωσαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος ευθύνεται για τις δύο επιθέσεις με πυροβολισμούς, στις 6 Οκτωβρίου έξω από καφενείο επί της οδού Αριστοτέλους 106 στον Άγιο Παντελεήμονα και στις 31 Οκτωβρίου σε καφέ μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου είχε γαζώσει και τότε το μαγαζί κι είχε σκοτώσει έναν 44χρονο.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του μπορεί να εμπλέκεται και σε περιστατικό πυροβολισμών στην οδό Μιχαλακοπούλου, αλλά και στην επίθεση με όπλο (με σκοπό τη ληστεία) εναντίον ενός Αιγύπτιου, στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια).

Με βάση τη βαλλιστική έκθεση της επίθεσης, το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε ο δράστης στο Μικρολίμανο είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα χτυπήματα στα οποία εμπλέκεται το όνομά του. Αυτό συνεπάγεται ότι, εφόσον όντως πρόκειται για τον ίδιο δράστη, αυτός έχει τουλάχιστον δύο όπλα στην κατοχή του.
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Σωτήρης Σκουλούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου