Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

OΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΗΜΙΑ...


Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια της ενημέρωσης λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξοργισμένος
με το ΔΝΤ και ειδικά με τον Τόμσεν. Λένε επίσης ότι θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες προκειμένου να παρακαμφθούν οι σκληροί των δανειστών και να βρεθεί πολιτική λύση. Μάλιστα, απειλεί την τρόικα με προσφυγή στο λαό, έτσι λέει το Συριζαίϊκο ρεπορτάζ.

Προφανώς μόλις το διαβάζουν αυτό οι Έλληνες λένε «ωχ, πάλι διαπραγμάτευση για πολιτική λύση θα κάνει ο Τσίπρας; Καλύτερα να βάλουμε ό,τι λεφτά έχουμε στα στρώματα γιατί έρχονται δύσκολες ημέρες».

Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα κάνει παζάρια τρέμει όλη η Ελλάδα και τον ικετεύει «Αλέξη μην κάνεις άλλη διαπραγμάτευση». Και κάθε φορά που απειλεί ότι θα πάει σε εκλογές όλοι σκέφτονται «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του».

Ο πρωθυπουργός τα έχει κάνει τόσο μαντάρα που οποιοδήποτε δίλημμα κι αν βάλει, οιαδήποτε «επαναστατική» στάση κρατήσει, ο κόσμος τον έχει μάθει πλέον και περιμένει το αντίθετο.

Μπορεί να ήταν φίλοι με τον Ρέντσι, όμως, εδώ δεν ταιριάζει το γνωστό «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα», γιατί ο Τσίπρας είναι άλλη ράτσα. Ο Ματέο ηττήθηκε και δεν προσπάθησε να μετατρέψει το όχι σε ναι, όπως έκανε ο Αλέξης.

Ό,τι λοιπόν κι αν πει ο πρωθυπουργός, όσα μέτρα κι αν αρνηθεί η ουσία είναι ότι έχει υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Αποδέχθηκε πλεόνασμα 3,5% σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, δηλαδή από το 2019 και μετά; Αποδέχθηκε ουσιαστικά επιμήκυνση του τρίτου μνημονίου για άλλα 2 με 3 χρόνια; Δεν θα το ονομάσει τέταρτο μνημόνιο αλλά είναι.

Τότε γιατί «σκούζει» ότι δεν θα δεχθεί άλλα μέτρα αλλά θα πάει σε εκλογές αν τον πιέσουν; Και γιατί είναι εξοργισμένος με το ΔΝΤ; Τι περιμένει δηλαδή να μην είναι; Τότε που το έβριζε πρωί – βράδυ και έκλεβε συνομιλίες το ξέχασαν; Μήπως ξέχασαν το γεγονός ότι ο Ομπάμα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι σαν σωτήρας της Ελλάδας που θα έλεγε στο ΔΝΤ να σταματήσει να ζητά παράλογα μέτρα;

Γνώριζαν, λοιπόν, τι τους περιμένει. Δεν είχαν κανένα σχέδιο και πιπίλιζαν την καραμέλα της «πολιτικής διαπραγμάτευσης». Αλλά με ποιον να μιλήσει ο Τσίπρας; Ο Ματέο μας τέλειωσε, ο Φρανσουά επίσης, η Μέρκελ σαρώνει και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, οι υπόλοιπες χώρες δεν είναι διατεθειμένες να πάνε σε συμφωνία που δεν θα βάζει στην Ελλάδα τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι.

Ο Τσίπρας μπορεί να πάει σε νέα μέτρα και οι βουλευτές του να πέσουν στα τέσσερα. Όμως, θα πάει σε εκλογές πριν πιεί το πικρό ποτήρι της εξουσίας μόνος του. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο πιο μικρή θα είναι η ζημιά…

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου