Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΑΙΔΩΣ... ΚΥΡΙΕ ΨΥΧΑΡΗ!


Το θέμα των ημερών είναι ασφαλώς το λουκέτο στον ΔΟΛ, αν μπει, πώς θα μπει και ποιοι θα είναι οι υπαίτιοι. Το editorial της εφημερίδας Βήμα, πιθανότατα δια χειρός Σταύρου Ψυχάρη, βάζει ταφόπλακα στο Συγκρότημα και το μεσημέρι της Δευτέρας θα αποφασιστεί οριστικά αν θα κλείσει το μαγαζί. Μια ματιά, ωστόσο, στο μήνυμα που στέλνει ο Ψυχάρης είναι ενδεικτικό του πώς κατάντησε η χώρα γενικά. Είναι η φωτογραφία ενός κράτους που χρεοκόπησε, όπως χρεοκόπησε και ο ΔΟΛ.

Χωρίς ίχνος κριτικής, χωρίς να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη, χωρίς να αισθανθεί την παραμικρή ντροπή για το κακό που έκανε σε εκατοντάδες οικογένειες ο επικεφαλής του Συγκροτήματος που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις, έριξε την ευθύνη για τις εξελίξεις σε όλους τους άλλους πλην του ιδίου. Φταίνε οι τράπεζες, οι τραπεζίτες, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, όλοι οι άλλοι εκτός του «ηγέτη» της. Φταίνε οι τραπεζίτες γιατί, λέει, δεν του έδωσαν νέο δάνειο να προχωρήσει. Δηλαδή χρωστάει 250 εκατ. και πλέον, με εξαιρετικά ευνοϊκά επιτόκια, δεν πληρώνει πουθενά, έχει οφειλές και στο Δημόσιο και στους εργαζόμενους αλλά φταίνε οι τράπεζες που δεν του δίνουν κι άλλα για να τα ξεκοκαλίσει. Τι θα γίνει άραγε αν πάρει άλλα 10 – 20 εκατ. ευρώ; Θα περάσει κανένα χρόνο και στο τέλος θα χρωστάει περισσότερα.

Έκανε κάτι για να νοικοκυρέψει το μαγαζί του ο Ψυχάρης; Μείωσε τους παχυλούς μισθούς των πριμαντόνων της δημοσιογραφίας; Όχι βέβαια, γιατί τον βόλευε αυτή η κατάσταση.

Φταίνε οι τράπεζες και δεν φταίει αυτός που έκανε ολόκληρο κολοσσό περίπτερο που δεν πλήρωνε τα χρέη του. Και που πήγε τέτοιος πακτωλός; Μήπως έγινε σπίτια στο Λονδίνο και καταθέσεις σε μυστικές εταιρείες; Μήπως έγινε πλούσια ζωή με δάνεια που έπαιρνε για λογαριασμό της εταιρείας και τα σκορπούσε αλλού;

Φταίνε οι κυβερνήσεις και τα κόμματα λέει ο Ψυχάρης. Όσα χρόνια είχε μαζί τους μυστικές και φανερές συναλλαγές δεν έφταιγαν; Όσα χρόνια κανόνιζαν οι πολιτικοί, κακώς, να παίρνει δάνεια ήταν μια χαρά; Όταν είχε τις μυστικές συναντήσεις με τις γάτες Ιμαλαΐων έφταιγε μόνο η… γάτα για τη διαπλοκή, δεν έφταιγαν οι διαπλεκόμενοι;

Κι όταν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων χρωματίζονται ανάλογα με τα συμφέροντα είναι λογικό αυτό και δεν είναι λογικό να αναλάβει και ο Ψυχάρης τις ευθύνες του;

Γιατί π.χ. ο ΔΟΛ πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «μπαχαλάκηδες» και μετά έγιναν ξαφνικά η ελπίδα του τόπου; Γιατί ο Μητσοτάκης πριν εκλεγεί πρόεδρος στη ΝΔ ήταν ο γόνος της πιο διεφθαρμένης οικογένειας αλλά μετά έγινε ο σωτήρας της Ελλάδας;

Ο Ψυχάρης μοιάζει με τον καπετάνιο που πρώτος ρίχνει τη βάρκα για να σωθεί στο ναυάγιο για το οποίο φταίνε… τα ποντίκια. Αυτός δεν υποσχόταν στους εργαζόμενους ότι ακόμη κι αν κλείσει θα τους εξοφλήσει μέχρι κεραίας; Ας βρει τα λεφτά λοιπόν να το κάνει.

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει από ανθρώπους που είχαν τεράστια δύναμη και λεφτά και λόγω των τραγικών τους επιλογών έφτασαν εκεί που έφτασαν.

Όχι, δεν είμαστε με τα κοράκια που θέλουν να κάνουν τον ΔΟΛ συριζαίικο μαγαζί. Δεν είμαστε όμως και με όλους εκείνους που το μερίδιο ευθύνης τους το επιμερίζουν στους υπολοίπους κι εκείνοι βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω. Φτάνει πια με τους ανευθυνουπεύθυνους.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου