Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΤΗΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΥΜΑΤΑ! ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΑΡΑΚΗ "ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ" ΚΑΙ ΤΟ "ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ"! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...


- Ξεκινά η σε δεύτερο βαθμό εκδίκαση της υπόθεσης απάτης της Julius Bar
 - Ελληνικά και ελβετικά στελέχη έχουν ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα γι′ αυτή την ασυνήθιστη υπόθεση
- Ο Παύλος Σαράκης εκπροσωπεί τους Έλληνες καταπατημένους και ήδη οι έρευνές του έχουν προκαλέσει ρωγμές στο κατά τα άλλα ανέγγιχτο ελβετικό τραπεζικό σύστημα
- Θυμηθείτε τον τρόπο με τον οποίο καταπατήθηκαν οι «πελάτες» της τράπεζας

Αναδημοσιεύουμε από το ereportaz.gr

Η ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση απάτης, υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ με επίκεντρο την ελβετική Τράπεζα Julius Bar εκδικάζεται τις επόμενες ημέρες στο Δευτεροβάθμιο 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά που διευθυντικό στέλεχος μιας από τις πιο γνωστές ελβετικές Τράπεζες καταδικάστηκε πρωτόδικα από την ελληνική δικαιοσύνη για συνέργεια σε υπόθεση απάτης εις βάρος Ελλήνων πελατών.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο προ διετίας σε μια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε δέκα μήνες καταδίκασε όλους τους κατηγορούμενους της υπόθεσης και συγκεκριμένα τον χρηματιστηριακό σύμβουλο Θωμά Καρύδα, τη σύζυγό του, και τον Ελβετό διευθυντή της Τράπεζας Julius Bar και υπεύθυνο για τους Έλληνες πελάτες, Μanuel Sovilla.



Θυμίζουμε το καλοστημένο σχέδιο της απάτης

Αφετηρία του σχεδίου ήταν οι συναντήσεις στην Αθήνα των Θ. Καρύδα και E. Sovilla με τους υποψήφιους Έλληνες καταθέτες της Τράπεζας.

Ο Καρύδας, εμφανιζόταν στην Αθήνα από το 2005 ως επίσημος αντιπρόσωπος της Julius Bar στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια του Ελβετού διευθυντή της Τράπεζας Sovilla, αρμόδιου την εποχή εκείνη για τους Έλληνες πελάτες, έπειθαν τους ενδιαφερόμενους καταθέτες να ανοίξουν λογαριασμούς στη Julius Baer στη Ζυρίχη, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του Καρύδα ως επίσημου αντιπροσώπου της Τράπεζας στην Ελλάδα και βέβαια την καλή φήμη της τελευταίας.

Η αλήθεια ήταν ότι ο Καρύδας ήταν συνεργάτης της Τράπεζας, εφόσον είχε υπογράψει το 2005 σύμβαση με τη Julius Bar. Η συνεργασία αυτή του είχε δώσει το δικαίωμα να «μεσιτεύσει» στην Ελλάδα νέους πελάτες στην Τράπεζα έναντι αμοιβής της. Το γεγονός αυτό γνώριζε πολύ καλά ο Sovilla, αφού άλλωστε ήταν το πρόσωπο που είχε υπογράψει από πλευράς της Julius Baer την σύμβαση με τον Καρύδα.Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι πελάτες υπέγραψαν τα έγγραφα ανοίγματος λογαριασμού στην Αθήνα ενώπιον των Καρύδα και Sovilla και λάμβαναν μετά από λίγες μέρες επίσημη επιβεβαίωση, ότι οι λογαριασμοί τους στην Julius Bar είχαν ανοίξει στη Ζυρίχη, ότι υπεύθυνος αυτών θα ήταν ο Sovilla και διαχειριστής του χαρτοφυλακίου τους ο Καρύδας.

Έτσι, οι καταθέτες, έχοντας πλέον πειστεί για το άνοιγμα των λογαριασμών στη Julius Bar και με πλήρη εμπιστοσύνη στην φήμη της ελβετικής Τράπεζας, το διευθυντή της, Sovilla, που είχαν γνωρίσει προσωπικά και τον δήθεν αντιπρόσωπο Καρύδα, κατέθεταν για μεγάλο χρονικό διάστημα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του τελευταίου, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στους λογαριασμούς τους στη Julius Bar. Τα χρήματα αυτά, τα οποία σημειωτέον ανέρχονται στο σύνολό τους σε επτά εκατομμύρια ευρώ, ουδέποτε κατέληξαν στον προορισμό τους, αλλά υπεξαιρέθηκαν αρχικώς από τον Καρύδα και στη συνέχεια τα ίχνη τους χάθηκαν και αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Όπως αποδείχτηκε στο δικαστήριο, οι λογαριασμοί των εξαπατηθέντων ουδέποτε ανοίχτηκαν τελικά στην Τράπεζα, ενώ άλλοι ανοίχτηκαν μεν αλλά παρέμειναν μέχρι και την αποκάλυψη του σκανδάλου μηδενικοί.

Για 3,5 περίπου χρόνια τα θύματα ζούσαν σε μια απίστευτη πλάνη, νομίζοντας ότι διατηρούν λογαριασμούς με τις αποταμιεύσεις τους στην ελβετική Τράπεζα, ενώ στην πραγματικότητα τα χρήματα τους είχαν εξαφανιστεί. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η αποστολή στους πελάτες ανά τακτά διαστήματα και επί σειρά ετών τραπεζικών παραστατικών με το λογότυπο Julius Bar, τα οποία επιβεβαίωναν με λεπτομέρειες το ύψος των καταθέσεων καθώς και των δήθεν υψηλών αποδόσεών τους !!!

Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων και περιγράφεται αναλυτικά στην δικαστική απόφαση, τα παραστατικά αυτά ήταν στο σύνολό τους πλαστά και κατασκευασμένα.

Ο ρόλος και η στάση της Τράπεζας στο δικαστήριο.

Απορίες και ερωτήματα στην πρωτόγνωρη αυτή υπόθεση προκαλεί η στάση της Julius Bar, τόσο απέναντι στους ζημιωθέντες Έλληνες πελάτες της, όσο και απέναντι στους καταδικασθέντες από την ελληνική δικαιοσύνη δράστες της απάτης Θ. Καρύδα και Ε. Sovilla.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η Τράπεζα ενημερώθηκε επίσημα για την απάτη και την πλαστογραφία των παραστατικών της από τα ίδια τα θύματα το Δεκέμβριο του 2009.

Όχι μόνον δεν έδωσε μέχρι σήμερα πειστικές εξηγήσεις αλλά στο δικαστήριο εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Eλβετού κατηγορούμενου Sovilla ένας άλλος Ελβετός, ο Markus Gonseth, ο οποίος είναι πρώην μέλος της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας στην Ελβετία και μέχρι σήμερα σημαίνον στέλεχος του ομίλου της Julius Bar.

Eντελώς συμπτωματικά αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο ότι ο Gonseth είναι κουμπάρος και φίλος του βασικού κατηγορούμενου Καρύδα και το πρόσωπο που μεσολάβησε για την σύναψη συνεργασίας του τελευταίου με την Τράπεζα.

Ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για άλλη μια σύμπτωση ή όχι, πράγμα που θα ερευνηθεί από τη δικαιοσύνη, ανακαλύψαμε ελβετικό δημοσίευμα (https://insideparadeplatz.ch/2016/02/03/baer-kader-trat-cyber-betruegern-in-falle/) το οποίο αναφέρει, ότι ο Gonseth σχετίζεται και με άλλη ερευνώμενη υπόθεση σοβαρής απάτης με πλαστές εντολές εμβασμάτων στην θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Julius Bar στη Ζυρίχη MW Partners, της οποίας ο Gonseth είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά τους, οι Έλληνες πελάτες της Τράπεζας που εξαπατήθηκαν είναι πεπεισμένοι, ότι πίσω από τον πρωταγωνιστή και πλέον φυλακισμένο για την υπόθεση αυτή Καρύδα δεν μπορεί να κρύβεται μόνο ο καταδικασθείς συνεργός του Sovilla, αλλά και άλλα στελέχη της Julius Bar.

O γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης (φώτο) ο οποίος εκπροσωπεί στην ποινική υπόθεση δύο από τα θύματα, τα οποία παρίστανται και ως πολιτικοί ενάγοντες, έχει υποβάλλει για λογαριασμό τους και αγωγές αποζημίωσης κατά της Julius Bar στα ελληνικά αστικά δικαστήρια. Παράλληλα διερευνά κάθε δυνατότητα για να πλήξει νομικά την ελβετική Τράπεζα , που εξειδικεύεται στο Private Banking, και σε ξένες Αρχές.

Ο Παύλος Σαράκης συναντά τον Bradley Birkenfeld της UBS.




Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης , που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο προσκήνιο με την προσφυγή του στις Αμερικανικές Αρχές για αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας NOVARTIS, συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες με το πρώην διευθυντικό στέλεχος της ελβετικής τράπεζας UBS, κ. Bradley Birkenfeld (φώτο), στα πλαίσια της έρευνάς του για τις αθέμιτες πρακτικές των ελβετικών τραπεζών.

Ο Μπραντ Μπίρκενφελντ είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε πολύτιμα στοιχεία στις φορολογικές Αρχές και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις αθέμιτες μεθόδους της UBS για να αποκρύπτει τον πλούτο των ισχυρών του κόσμου. Θυμίζουμε ότι η ελβετική τράπεζα υποχρεώθηκε στην καταβολή αποζημίωσης εκατομμυρίων δολλαρίων στην Αμερικανική Κυβέρνηση.

Ο Birkenfeld ζει πλέον στην Ευρώπη, ταξιδεύοντας πολύ συχνά σε διάφορες χώρες της, προσφέροντας στοιχεία που αφορούν δικούς τους πολίτες, για τις παράνομες πρακτικές απόκρυψης πλούτου που ακολουθούσε επί σειρά ετών η ελβετική τράπεζα UBS.

Ο Birkenfeld εξέτισε στις ΗΠΑ ποινή φυλάκισης δύο ετών, αλλά λόγω της βοήθειας που προσέφερε στις Αµερικανικές Αρχές επιβραβεύτηκε µε 104 εκατ. δολάρια, τη μεγαλύτερη αμοιβή που έλαβε ποτέ πληροφοριοδότης. Το 2005 πήρε την απόφαση να µιλήσει για όσα έπραττε η τράπεζα πίσω από τα γκισέ και σε µυστικά ραντεβού µε πελάτες που διέθεταν βαρύ πορτοφόλι, αλλά ήθελαν να κρύψουν τον πλούτο τους.

Αρχικά συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ , στη συνέχεια με τη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και τελευταία με την Ελλάδα ( Υπόθεση Σκλαβούνη).

O Brad Birkenfeld είναι ο συγγραφέας του βιβλίου ‘’Lucifer’s Banker’’, στο οποίο εξιστορεί την υπόθεσή του και αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αμαρτίες του ελβετικού τραπεζικού συστήματος και το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και έγινε ήδη best seller. Τους προσεχείς μήνες αναμένεται και η έκδοσή του στην ελληνική γλώσσα.

Η συνάντηση Σαράκη – Μπίρκενφελντ είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει εξελίξεις στο νομικό του αγώνα να ‘’διαρρήξει’’ το άβατο του ελβετικού τραπεζικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ: Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΕΙ ΤΗ NOVARTIS! Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ "ΑΝΤΙΔΟΤΟ" ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!

AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ NOVARTIS KAI ΤΑΡΑΚΟΥΝΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου