Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: "ΣΚΑΕΙ" ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ! ΠΟΙΟΥΣ "ΞΗΛΩΝΕΙ" ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ "ΡΑΒΕΙ" Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ! ΟΝΟΜΑ "ΒΟΜΒΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ "ΚΑΥΤΕΣ" ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...



Μίνι ανασχηματισμό ετοιμάζει άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας και αυτή τη φορά δεν είναι φήμες...

Σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες του "ΟmertaNews" με πηγές μέσα από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός σκέφτεται έντονα να προβεί σε ανασχηματισμό και μάλιστα για συγκεκριμένα πρόσωπα.
Στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου διαρρέουν ότι το διάστημα από τώρα ως και τον Σεπτέμβριο είναι κρίσιμο και πως η επίδοση των υπουργών θα παρακολουθείται στενά.
Οι τελευταίες λοιπόν αποκλειστικές πληροφορίες του "ΟmertaNews" για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα έχουν ως εξής:

- Παραμένουν αμετακίνητοι οι Τσακαλώτος -Παππάς. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο τους δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις λόγω παραγκωνισμού του υπουργού Οικονομικών από το κέντρο λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης μετά την επιστροφή του κ. Παππά στο στενό πρωθυπουργικό επιτελείο και την άσκηση της καθημερινής πολιτικής και επικοινωνίας.

- Φεύγει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και έρχεται στη θέση του η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν προισταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού,Βασιλική Θάνου.
Κατά πληροφορίες, στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή χρεώνουν προσπάθεια ακύρωσης του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά και, πολύ χειρότερα, επιλογές αυστηροποίησης του τρομονόμου.

- Την άγουσα παίρνει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος δείχνει να μην προσαρμόζεται στα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας. Στη θέση του αναμένεται να μπει ο νυν αναπληρωτής υπουργος Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ.Παπαδημητρίου αναμένεται να τοποθετηθεί ως επικεφαλής (Πρόεδρος) μεγάλης τράπεζας.

- Φεύγει άρον άρον και χωρίς επιστροφή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Σε αυτόν χρεώνουν -και μάλιστα όχι μόνο στελέχη των «53»- κακές αποφάσεις στη διαχείριση του προσφυγικού, διοικητική ανεπάρκεια, αλλά και άρνηση να συζητήσει με τους εκπροσώπους του κόμματος. Το ποιος θα τον αντικαταστήσει είναι ακόμη άγνωστο. Δεν έχει διαρρεύσει  κάτι μέχρι στιγμής. Μάλλον δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας ποιον θα τοποθετήσει σε αυτό το "καυτό" υπουργείο.

- Απομακρύνεται χωρίς δεύτερη σκέψη ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη νεολαία του κόμματος, ασκήθηκε πολύ σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στον υπουργό Παιδείας καταλογίζουν ότι στην προσπάθειά του να τηρήσει ισορροπίες έχει καταφέρει να βάλει απέναντί του τους πάντες, καθώς θεωρούν ότι το νομοσχέδιό του είναι περισσότερο άσκηση τήρησης ισορροπιών και λιγότερο μια τομή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Και τώρα η μεγάλη έκπληξη και το όνομα "βόμβα" του μίνι επικείμενου ανασχηματισμού:
Στη θέση του Κώστα Γαβρόγλου επιστρέφει και μάλιστα πανηγυρικά ο Νίκος Φίλης! Ναι καλά διαβάζετε...  Αυτό δείχνει την αδυναμία του πρωθυπουργού να χειριστει τον κομματικό μηχανισμό, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ο κ.Φιλης έχει βγει πρώτος σε σταυρούς στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Άρα; 

 - Εν κατακλείδι υπάρχει μια σκέψη του Τσιπρα για μετακίνηση του Τόσκα στη θέση του Αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας , αν και εφόσον όμως το επιθυμεί και ο ίδιος ως πρώην στρατιωτικός. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου