Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

MAYΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: 21 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ! (ΦΩΤΟ)


Συνολικά 21 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Παρασκευή (11/08/2017) από την εν ψυχρώ δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου, από οπαδούς των Γκρίζων Λύκων και αστυνομικούς του ψευδοκράτους.

Ο Τάσος Ισαάκ ήταν, το 1996, 24 ετών, όταν πήρε μέρος σε μια ειρηνική μοτοπορεία στα κατεχόμενα, με αφορμή την 22η επέτειο από την τουρκική εισβολή. Στις 2 Αυγούστου, περίπου 200 μοτοσικλετιστές από 12 ευρωπαϊκές χώρες, ξεκίνησαν μοτοπορεία από το Βερολίνο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών. Τελικός προορισμός ήταν η Κερύνεια.

Υπό τον φόβο σοβαρών επεισοδίων και πιέσεων από την κυπριακή κυβέρνηση, η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών ακύρωσε το σκέλος της διαμαρτυρίας εντός της Κύπρου και διοργάνωσε την κεντρική της εκδήλωση στο Μακάριο Στάδιο το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου.

Όμως, μία ομάδα μοτοσικλετιστών διαφώνησε και αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία στα κατεχόμενα. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Τάσος Ισαάκ. Οι μοτοσικλετιστές μπήκαν στη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ και εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με περισσότερους από 1.000 συγκεντρωμένους Τουρκοκύπριους. Ανάμεσα στο πλήθος υπήρχαν πολλοί οπαδοί των Γκρίζων Λύκων.

Η κατάσταση σύντομα βγήκε εκτός ελέγχου, με τον Τάσο Ισαάκ, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει έναν φίλο του, να εγκλωβίζεται μεταξύ των Τουρκοκυπρίων. Ο 24χρονος άνδρας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από πολίτες και αστυνομικούς τους ψευδοκράτους με ρόπαλα και σιδερολοστούς, μπροστά στα μάτια της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου